14 Aralık 2016 Çarşamba

Dünyada En Zor Yapılan 10 Spor Dalı

1. Amerikan Futbolu

Kas Gücü: 10
Hız/Çabukluk: 9
Kardiovasküler Dayanıklılık: 6
Genel Devamlılık: 10

Toplam : 35

Amerikan futbolu dünyanın en hızlı, büyük ve güçlü aletleri tarafından yapılan spordur. Çoğu oyun yakşalık 4 saniye civarında sürmesine rağmen hemen hemen her oyuncu dünyanın en iyi oyuncularıyla karşı karşıya gelir. Amerikan futbolu sakatlanma riski çok yüksek olan bir spor dalıdır.
Kol ve bacak kırıkları yada yerinden sökülen dişler sıklıkla görülür.



2. Rugby

Kas Gücü: 8
Hız/Çabukluk: 8
Kardiovasküler Dayanıklılık: 8
Genel Devamlılık: 9

Toplam : 33

Listemizde yer alan önceki sporların pek çoğu gibi rugby de hız, çeviklik, güç ve kondisyon gerektirir. Buna ek olarak rugby pek çok fiziksel temas ve grup mücadelesi (boğuşması) içerir. Rugby oyuncuları genellikle gündelik yaşamınızda tartışmak istemeyeceğiniz insanlar arasında yer almalıdır.



3. Buz Hokeyi

Kas Gücü: 8
Hız/Çabukluk: 9
Kardiovasküler Dayanıklılık: 8
Genel Devamlılık: 8

Toplam : 33

Buz üzerinde kaymış olan herkes bilir ki dengede durmak bile oldukça zordur. Düşünün ki bir de siyah bir diskin peşinde sizi yerle bir etmekten çekinmeyecek rakiplerle mücadele ederek koşmak zorundasınız.




4. Lakros (Lacrosse)

Kas Gücü: 7
Hız/Çabukluk: 8
Kardiovasküler Dayanıklılık: 7
Genel Devamlılık: 7

Toplam : 29

Ülkemizde hiç yaygın olmasa da, hatta pek çoğumuz daha önce hiç duymamış bile olsak, lakros zorluk derecesiyle futbolun üzerinde yer almayı hak ediyor. Oyun doğası gereğin futbola benzese de fiziksel zorluk derecesi futboldan çok daha yüksek. Çünkü topu kontol etmeye çalışırken bir yandan da rakiplerinizin sopaları ve vücutları ile yaptıkları fiziksel müdahaleler ile baş etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde yerle bir edilmeniz kaçınılmaz olur.



5. Kürek

Kas Gücü: 8
Hız/Çabukluk: 1
Kardiovasküler Dayanıklılık: 9
Genel Devamlılık: 7

Toplam : 25

Kürek çekme sporu tekniği ve kuvvetin birleştiği çok özel bir kombinasyon gerektirir. İyi bir kürekçinin çok sağlam bacak, karın ve sırt kaslarına sahip olması gerekir. Bunun yanı sıra bu yarışlarda nefes kontrolü de çok önemli bir hal alır. Takım arkadaşlarıyla ahenkli bir şekilde kürek çekebilmek ve senkronizasyonu bozmamak gerekir.



6. Yüzme

Kas Gücü: 3
Hız/Çabukluk: 6
Kardiovasküler Dayanıklılık: 9
Genel Devamlılık: 2

Toplam : 20

Yüzme sporu dinlenme fırsatı vermediği için en zor sporlar listemize girmeye hak kazandı. Havuzun içinde üst ve alt vücudunuz sürekli hareket halinde olduğu için dinlenmeye bir saniye bile imkan bulamıyorsunuz. İyi bir yüzücü olmak için vermeniz gereken emeği de düşünürsek ne kadar zor bir spor olduğuna bir kez ikna olabiliriz. Unutmamak lazım ki Michael Phelps günde tam 7 saat antrenman yapıyor.




7. Basketbol

Kas Gücü: 5
Hız/Çabukluk: 8
Kardiovasküler Dayanıklılık: 7
Genel Devamlılık: 5

Toplam : 25

Basketbol da tenis gibi ani patlamalar gerektiren depar, kıvraklık ve dikey sıçramalar içerir. Sahayı sürekli bir baştan birbaşa koşmak yeteri kadar zor değilmiş gibi oyuncuların bir de pozisyon alabilmek için birbirleriyle mücadele etmeleri gerekiyor. Oyunun zorluğu artıran en büyük özellik de işte bu mücadelelerdir.



8. Parkour

Kas Gücü: 8
Hız/Çabukluk: 9
Kardiovasküler Dayanıklılık: 7
Genel Devamlılık: 6

Toplam : 30

Parkour spor yapanların ilerde çok saglam bir vucuda sahip olacak ve kaslarınız cok büyük oranda büyüyecektir. Çünkü bu spor hem kasları büyütüyor hem yapamayacagınız şeyleri size yaptırıyor.
Yükseklik korkunuz gidecektir.Vücudunuz sertleşecektir.



9. Dağ Sporu 

Kas Gücü: 10
Hız/Çabukluk: 4
Kardiovasküler Dayanıklılık: 6
Genel Devamlılık: 5

Toplam : 25

Önceleri dağcılığın bir kolu olarak tanınan kaya tırmanışı, uzun süredir rüstünü ispatlamış, bağımsız bir spor dalıdır. Bu spora, doğayla baş başa, fit ve sağlıklı kalmak, biraz da adrenalini damarlarında hissetmek için başlayanlara göre, tırmanmanın kısa süre sonra bir tutku halini alır.



10. Rafting

Kas Gücü: 6
Hız/Çabukluk: 4
Kardiovasküler Dayanıklılık: 9
Genel Devamlılık: 10

Toplam : 29

Adrenalin tutkunu olan herkesi son zamanlarda ülkemizde de rağbet görmeye başlamıştır. Su ile yapılan mücadeleyi zevkli hale getiren bu spor dalı, aynı zamanda doğa tutkunu olan kişileri de etkisi altına almaktadır. Raft adı verilen botlar ve kürekler yardımı ile akış hızı yüksek olan nehirlerde yapılan bu aktivite, son yıllarda yarışma düzenlemelerinde yer almaya başlamıştır. Nehir sporu olarak da adlandırılmaktadır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yasal Uyarı

Sitede kullanılan resimler internetten temin edilmiş olup, genelin kullanımına sunulmuş resimlerdir. Eğer resimler ve grafikler üzerinde hak iddia ediyor ve telif talebiniz varsa bunların siteden çıkarılması veya link verilmesi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Son Gönderiler

recentposts

Şu An Okunanlar

randomposts